Mindfulness voor jongeren met David Dewulf 


Tweedaagse opleiding
Telt mee voor 2 keuzethemadagen in het Lange Traject


Data

Nieuwe data worden gepland.
Tijd: 9.30 - 17.00
Online
Kosten: € 370,-
Opleider: David Dewulf

Deze opleidingsdag wordt online aangeboden. 
Het online aanbieden van verschillende opleidingsdagen via een Zoom videoconferentie de afgelopen weken heeft al geleid tot positieve ervaringen en tevreden deelnemers. Binnen het ZOOM-platform is het mogelijk om in groepjes te werken, powerpoints te presenteren en plenair te discussiëren. Zo kunnen we deze opleidingsdag, ondanks het online-karakter, toch een mooie interactieve leerervaring laten worden. Met ZOOM zijn onze ervaringen heel goed, ook voor mensen die dit medium niet gewend zijn. 


Studiebelasting

  • Twee dagen
  • Bij deze opleiding wordt studiemateriaal geleverd waarbij de geschatte tijd om het materiaal te bestuderen 5 uur bedraagt.

Opleider: David Dewulf 

David Dewulf van het Instituut voor Aandacht & Mindfulness uit Gent, is arts en is schrijver van een aantal boeken over mindfulness, waaronder 'Jezelf accepteren met mindfulness', 'Mindfulness, een pad van vrijheid', 'Mindfulness Werkboek' en 'Mindfulness voor jongeren: Een stappenplan voor hulpverleners'. 

David heeft zijn eigen mindfulness instituut in Gent (B).


Toelatingseisen

Afgeronde basisopleiding tot mindfulness trainer (minimaal 42 uur).

Online opleiding telt ook mee voor  lange traject

De VMBN is akkoord en erkent deze opleiding alsof deze live wordt aangeboden. Deze online opleiding telt dus mee in je LT-opleiding tot cat 1 trainer. Dit is schriftelijk door de VMBN bevestigd.

Inhoud opleiding


Jongeren staan erg open en zijn nieuwsgierig naar nieuwe ervaringen en manieren om in het leven te staan. Ook al laten ze het minder open en minder direct blijken, mindfulness is voor hen een zeer waardevolle bijdrage in hun intense zoektocht naar volwassenheid en een eigen identiteit. Jongeren in dit proces begeleiden is een boeiende en uitdagende aangelegenheid voor elke trainer!

Gedurende deze opleiding leer je het mindfulnessprogramma voor jongeren. Dankzij de afwisseling tussen meditatie en levendige metaforen kunnen bepaalde boodschappen op een diepgaande manier ervaren worden. Anekdotes uit de praktijk worden afgewisseld met aangepaste oefeningen en onderwerpen uit de leefwereld van de jongeren. We oefenen het 8-weken programma in op een praktische manier. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Obstakels bij het oefenen en de buschauffeur
  • De 9 punten en het verhaal van Mohini
  • De aanpak van stress in de leefwereld van jongeren
  • De aanpak van gedachten: meneer en mevrouw commentaar
  • De mandala van zijn: het effect van gedachten op je gevoel en emoties
  • Invloed van waarneming: de fles En meer…

Verplichte literatuur

 jongeren stappenplan david dewulf

 

Mindfulness training bij jongeren: Stappenplan voor hulpverleners. David Dewulf (Lannoo Campus 2013) (zelf aan te schaffen door de cursist; kosten 35,99 bij BOL; prijswijzigingen voorbehouden

Expert in Mindfulness

Sinds 2008 meer dan 2000 trainers opgeleid

Geaccrediteerd en gecertificeerd

Wij zijn SeeTrue