• Mindfulness voor jongeren

    Mindfulness voor jongeren

Mindfulness voor jongeren met David Dewulf 

Jongeren zijn de toekomst!

Tweedaagse opleiding
Telt mee voor 2 keuzethemadagen in het Lange Traject

Specificaties
Data
7 en 14 juni 2022
Locatie
Online
Tijd
9.30 - 17.00 uur
Opleider
David Dewulf
Kosten
€ 415,-
Lange Traject
Telt mee voor 2 keuze-themadagen in het Lange Traject
Vereiste vooropleiding
Ervaring met mindfulness. Mindfulness basisopleiding aanbevolen (niet verplicht)
Studiebelasting
opleidingsbijeenkomsten: 14 uren + 5 uren studiemateriaal
Aanbevolen literatuur
'Mindfulness training bij jongeren: Stappenplan voor hulpverleners', David Dewulf (Lannoo Campus 2013)
Opleider: David Dewulf

Opleider: David Dewulf

David Dewulf van het Instituut voor Aandacht & Mindfulness uit Gent, is arts en is schrijver van een aantal boeken over mindfulness, waaronder 'Jezelf accepteren met mindfulness', 'Mindfulness, een pad van vrijheid', 'Mindfulness Werkboek' en 'Mindfulness voor jongeren: Een stappenplan voor hulpverleners'.

Inhoud opleiding mindfulness voor jongeren

Jongeren staan open en zijn nieuwsgierig naar nieuwe ervaringen en manieren om in het leven te staan. Ook al laten ze het minder open en minder direct blijken, mindfulness is voor hen een waardevolle bijdrage in hun intense zoektocht naar volwassenheid en een eigen identiteit. Jongeren in dit proces begeleiden is een boeiende en uitdagende aangelegenheid voor elke trainer!

Gedurende deze opleiding leer je het mindfulnessprogramma voor jongeren. Dankzij de afwisseling tussen meditatie en levendige metaforen kunnen bepaalde boodschappen op een diepgaande manier ervaren worden. Anekdotes uit de praktijk worden afgewisseld met aangepaste oefeningen en onderwerpen uit de leefwereld van de jongeren. We oefenen het 8-weken programma in op een praktische manier. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Obstakels bij het oefenen en de buschauffeur
  • De 9 punten en het verhaal van Mohini
  • De aanpak van stress in de leefwereld van jongeren
  • De aanpak van gedachten: meneer en mevrouw commentaar
  • De mandala van zijn: het effect van gedachten op je gevoel en emoties
  • Invloed van waarneming: de fles En meer…

 

Verplichte literatuur

"Mindfulnesstraining bij jongeren. Stappenplan voor hulpverleners"

Een evidence-based mindfulnesstraining voor jongeren. Dit boek biedt een stap voor stap trainingsprogramma voor jongeren die kampen met stress, piekergedrag, intense emoties en stemmingswisselingen. De training is wetenschappelijk onderzocht en gebaseerd op de bekende evidence-based programma's MBSR voor stresshanteringen MBCT voor aanpak en preventie van depressie.

Het boek is geschreven voor hulpverleners die werken met jongeren van 14 tot 24 jaar. Het beschrijft stap voor stap de opbouw van de lessen en het kader dat aan de jongeren wordt aangereikt. Naast informatie over de rationale, theorie, meditaties en groepsinteracties bevat het veel praktische voorbeelden. www.aandacht.be

Mindfulness training bij jongeren: Stappenplan voor hulpverleners. David Dewulf (Lannoo Campus 2013) (zelf aan te schaffen; kosten 36,99 bij BOL; prijswijzigingen voorbehouden).

Interview met David Dewulf - Mindfulness voor jongeren from IAM SEETRUE

Reacties op de opleiding van 28 en 29 april 2021

Heel mooie en professionele opleiding door David Dewulf. De training voor jongeren staat nog meer stil bij compassie en de oefeningen zijn ook iets speelser of met visualisaties. Ook voor volwassenen kan dit een waardevolle toevoeging zijn. De training gaf inspiratie om les te gaan geven!

Dankjewel! Ga voor SeeTrue! De opleidingen zijn heel goed georganiseerd. De docenten beheersen hun vak uitstekend en kunnen hun kennis fantastisch en met liefde voor hun vak overbrengen.

Ik was op zoek naar nieuwe inspiratie voor mijn 8-weekse mindfulness training voor volwassenen en die bood deze bijscholing ruimschoots: de voorbeelden, metaforen en verhalen die jongeren aanspreken zijn ook inspirerend voor volwassenen.

Opleiding tot mindfulness trainer bij SeeTrue betekent...

Kort en lang traject

Kleine groepen

> 2000 tevreden deelnemers

€ 1150 tot € 1350

Geaccrediteerd

UWV erkend leerbedrijf

SeeTrue, samen mindfulness