Positieve psychologie

Psychologie en Positieve psychologie

In de psychologie was men lange tijd gericht - enkele uitzonderingen daargelaten - op de behandeling van geestelijke ziekte.
Positieve psychologie werd in het leven geroepen om ruimte te creëren voor het bevorderen van menselijk welzijn en de voorwaarden waardoor mensen kunnen opbloeien.

In slechts enkele jaren zorgde positieve psychologie voor een verandering in de gangbare opvatting. Steeds meer artikelen werden gepubliceerd in psychologische tijdschriften met als onderwerpen welzijn, trots, vergevingsgezindheid, geluk, mindfulness en psychologische kracht – en hoe deze onderwerpen gerelateerd zijn aan mentale en fysieke gezondheid.
“Het is meer dan goed geweest voor de ontwikkeling van de psychologie” volgens psycholoog Jonathan Haidt, PhD.

Bijscholingsdata  positieve psychologie

 • Amsterdam 5 juli

  Positieve Psychologie en Coaching
  Tijd: 10.00 - 17.00 uur
  Locatie: De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam
  Kosten: 200 euro
  Opleider: Barbara Kuiters

  Praktische toepassingen uit de positieve psychologie die bruikbaar zijn in coaching. In deze eendaagse bijscholing leer je werken met een aantal direct bruikbare interventies waaronder het gebruiken van metaforen (de zeilboot metafoor en de lantaarn metafoor) en tools die helpen met het bevorderen van positieve emoties.

 • Amsterdam 21 juni

  Positieve Psychologie voor Mindfulness trainers
  Tijd: 10.00 - 17.00 uur
  Locatie: De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam
  Kosten: 200 euro
  Opleider: Barbara Kuiters

  Praktische toepassingen uit de positieve psychologie die bruikbaar zijn en goed aansluiten bij de mindfulness training. In deze eendaagse bijscholing leer je werken met een aantal direct bruikbare interventies waaronder het inzetten van kwaliteiten (sterke kanten) en ‘je best mogelijke zelf’ -oefening.