logo seetrue opleiding mindfulness

Boeddhistische psychologie

Boeddhistische psychologie voor mindfulness trainers

miles kessler

Nieuwe data volgen
Tijd: 10.00-17.30 uur
Locatie: De kamers van Conijn (voorheen Palaya), St. Jorisstraat 23, 5211 HA Den Bosch (12 min. lopen vanaf NS station Den Bosch)
Kosten € 190,-
Begeleider: Miles Kessler
Deze themadag is Engelstalig.
Telt voor 1 keuze-themadag mee in de Lange Traject Opleiding en geeft vrijstelling voor de boeddhistische psychologie module

Aanmelden kan hier

 

De huidige westerse psychologie is een experimentele wetenschap die als object van studie het menselijk gedrag heeft. Vanaf begin 1900 heeft de westerse psychologie een radicale verschuiving gemaakt van het onderzoeken van menselijk bewustzijn via introspectie (i.e. het schouwen in de eigen geest) naar het bestuderen van objectief waarneembaar menselijk gedrag.

De boeddhistische psychologie daarentegen heeft zich van oudsher gericht op de studie van menselijk bewustzijn en heeft de kunst van het naar binnen kijken vervolmaakt. De praktijk van inzichtsmeditatie of ‘vipassana’ is een specifieke methode ontworpen om op een objectieve wijze de werking van de eigen geest te kunnen schouwen. Het is een methode die de eigen geest als object heeft en dus een vorm van introspectie is.

De themadag boeddhistische psychologie zal begeleid worden (in het engels) door Miles Kessler. Miles heeft in Birma en in Nepal intensief vipassana beoefend bij U Pandita en Vivekenanda.

Deze themadag zal onderwerpen uit de boeddhistische psychologie behandelen die relevant zijn voor mindfulness trainers.

Deze dag geldt als themadag in het kader van het ‘Lange Traject’.
Daarnaast geeft deze dag ook dispensatie voor de (schriftelijke) module boeddhistische Psychologie.

Nieuwsbrief

aanmelden

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? 
Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!