logo seetrue opleiding mindfulness

Mindfulness en Sterke kanten (MBSP) 2 dagen

Marieke Remmen MF en sterke kanten

7 en 28 mei 2018 in Maastricht is geannuleerd
Tijd: 10.00 - 17.30 uur
Opleider Marieke Remmen
Locatie: SeeTrue Mindfulness Maastricht, Duitse Poort 13 A te Maastricht (op 5 min. loopafstand van NS station Maastricht)
Kosten: € 385,00

 

 


Aanmelden voor speciale mindfulness opleidingen

Cursus Mindfulness en sterke kanten

Tijdens de tweedaagse training Mindfulness en Sterke kanten leer je als trainer te werken met Mindfulness Based Strengths Practice (MBSP). Terwijl de meeste vormen van mindfulness zich richten op het oplossen van een probleem, zoals angst, depressie of eten, richt MBSP zich juist op het beste dat mensen in zich hebben: hun sterke kanten. Vaak zijn we ons daar niet van bewust en gaan we er niet mindul mee om. In MBSP ligt de nadruk op het verder ontwikkelen en in balans brengen van ‘het goede’ in ons leven, in plaats van op het reduceren van klachten.

MBSP is een acht weken durend programma dat de beoefening van mindfulness en het ontwikkelen van sterke kanten of talenten combineert. Het programma bestaat uit gesprekken, meditatieoefeningen, talentoefeningen en huiswerkoefeningen. Het combineert twee sterke benaderingen, namelijk:

1. strong mindfulness: het verbeteren van de mindfulness beoefening door het gebruik van sterke kanten
2. mindful talentgebruik: het ontwikkelen van sterke kanten door het gebruik van mindfulness oefeningen.

Doelgroep cursus Mindfulness en sterke kanten

MBSP is geschikt voor een brede doelgroep (niet-klinisch of klinisch) in diverse omgevingen zoals het onderwijs, bedrijfsleven of in ziekenhuizen. Als mindfulness trainer leer je in twee dagen hoe je de mindfulness technieken die je reeds beheerst, kunt combineren met de principes van talentontwikkeling. De mindfulness oefeningen die je al kent uit de MBSR/MBCT zijn in MBSP aangepast op het mindful gebruik van sterke kanten.

Daarnaast leer je meer over de achtergronden van de VIA-sterke kanten test, een wetenschappelijke test om positieve karaktereigenschappen van mensen te meten. Hierdoor begrijp je, hoe iemand met bepaalde sterke kanten deze nog verder kan ontwikkelen tijdens de mindfulness beoefening. Je ontvangt de handouts van het
acht-weekse programma en een docenthandleiding zodat je meteen aan de slag kunt.

Onderwerpen die aan bod komen

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Dag 1

  • Introductie Mindfulness en Sterke kanten benadering (MBSP)
  • MBSP ten opzichte van andere mindfulness benaderingen
  • Het begeleiden van MBSP-groepen
  • De Sterke Kanten benadering

Dag 2

  • MBSP programma toegepast
  • Ervaringsoefeningen en effecten
  • Uitdagingen voor de trainer
  • Leermomenten en processen

Bij deze cursus wordt er vanuit gegaan dat je beschikt over de kennis uit de basisopleiding mindfulness trainer MBSR/MBCT. Het is de bedoeling dat cursisten tussen de bijeenkomsten in oefenen met huiswerkopdrachten waaronder dagelijkse meditatieoefeningen.

Literatuur

Zelf aan te schaffen literatuur: Mindfulness & Character Strengths van Ryan Niemiec

Aanmelden voor speciale mindfulness opleidingen