logo seetrue opleiding mindfulness

Specialisatie opleiding 'Mindfulness en eten'

Studiebelasting Mindfulness en eten
- Twee dagen
- Bij deze opleiding wordt studiemateriaal geleverd waarbij de geschatte tijd om het materiaal te bestuderen 5 uur bedraagt.


Tweedaagse opleiding Mindfulness en eten

Nieuwe data volgen binnenkort. Wil je je alvast inschrijven, dan kan dat telefonisch of je kunt via het contactformulier aangeven dat je interesse hebt. Je krijgt dan van ons bericht als de nieuwe data bekend zijn.

Toelatingseisen: afgeronde basisopleiding tot mindfulness trainer

Aanmelden

Programma

SeeTrue Mindfulness ontwikkelt al sinds 2010 een speciale mindfulness training gericht op mensen die een problematische relatie hebben met eten.

De Mindfulness en eten training is een speciale mindfulness training gericht op de omgang met eetgewoonten, voeding, beweging en acceptatie van jezelf.
Deze training is bedoeld voor mensen met een problematische relatie met eten en/of mensen die lijden aan een medische aandoening of ziekte, waarbij een gezond en evenwichtig eetpatroon gewenst is (bv. bij diabetes, prikkelbare darm, hartkwalen). De training is niet bedoeld voor mensen met een eetstoornis (ook al kunnen oefeningen uit deze training wel – eventueel aangepast – worden ingezet bij deze doelgroep).

De oefeningen, visie en trainersvaardigheden die je leert tijdens deze opleiding, kunnen toegepast worden op zowel individuele als groep gebaseerde trainingen en behandelingen van problematisch eetgedrag.

De Mindfulness en eten training is onderzocht i.s.m. Maastricht University en is sindsdien verder ontwikkeld tot de huidige versie. Deze bestaat uit 8 sessies en een online ondersteuning. De kernaspecten van de Mindfulness en eten training zijn aangevuld met specifieke aandacht voor het stimuleren van intrinsieke motivatie en het bevorderen van gedragsverandering door het cultiveren van mindfulness vaardigheden en attitude.

De volgende aspecten komen onder andere aan bod:

•    Achtergrond en visie van deze training
•    Wetenschappelijke onderzoek
•    Het 8 sessies curriculum
•    De 5 rode draden door het curriculum
•    De paradox van controle
•    De paradox tussen acceptatie en verandering
•    Aandacht voor proces van intrinsieke motivatie en thuis oefenen
•    Toepassingsmogelijkheden gebruik sociale media
•    Speciale oefeningen gericht op mindful eten en acceptatie van jezelf en je lichaam
•    Zelf oefenen trainersvaardigheden en onderzoek met specifieke thema’s en
     moeilijkheden.

Oefeningen worden gedemonstreerd en geoefend (in groepjes). Er is ook aandacht voor onderzoek van specifieke thema’s en moeilijkheden die tijdens een Mindfulness en eten training kunnen opkomen.
Hiermee doe jezelf ervaring op hoe je mindfulness en eten kunt inzetten voor jezelf en als trainer. Er is ruimte voor vragen en discussie.