logo seetrue opleiding mindfulness

Mindfulness voor kinderen en jongeren in een individuele setting

Studiebelasting voor de opleiding Mindfulness voor kinderen en jongeren in een individuele setting
- Twee dagen
- Bij deze opleiding wordt studiemateriaal geleverd waarbij de geschatte tijd om het materiaal te bestuderen 4 uur bedraagt. 

Trainer: Saskia Nefkens

Nieuwe data volgen binnenkort. Wil je je alvast inschrijven, dan kan dat telefonisch of via het aanmeldformulier. De trainer neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Aanmelden

Saskia Nefkens Mindfulness en jongeren

Alleen voor mindfulness trainers

Binnen SeeTrue worden een aantal opleidingen/trainingen aangeboden welke protocollen & programma’s voor mindfulness bij kinderen & jongeren (in groepen/ in de klas) overdragen.

In deze opleiding leer je om de handvaten van de protocollen en programma’s voor mindfulness bij kinderen en jongeren toe te spitsen op het individu en af te stemmen op wat past in het moment.
Vanuit de eigen mindfulness beoefening leer je opnieuw contact te maken met het aanwezig zijn en de wijsheid vanuit het hart. Vanuit daar kun je volledig afgestemd zijn op wat de jongere/het kind op dat moment nodig heeft.
Hierdoor wordt het werken met de kinderen/jongeren gaandeweg meer moeiteloos en leidt de begeleiding tot een waar terugkomen in hun zijn.

Er zal in deze opleiding in essentie aandacht zijn voor verdieping van de eigen mindfulnessbeoefening en vanuit daar de afstemming op de ander. Daarnaast is er ruim aandacht voor toespitsing op & casussen uit de praktijk. Dit aan de hand van voornamelijk oefeningen en interacties in duo’s en groepjes.

In de 2 weken tussen de eerste en tweede opleidingsdag zal gevraagd worden om aan de slag te gaan met het geleerde. Op de 2de dag zal er terugkoppeling zijn van de ervaringen in de praktijk zodat er verdere integratie kan plaatsvinden. Na deze opleiding zal het geleerde meteen toepasbaar zijn.

Locatie:
Centrum Well, Utrecht, Doelenstraat 34
Centrum Well is gevestigd in een bijzondere locatie: het Doelenhuis, een voormalig klooster in het centrum van Utrecht. De taijizaal kijkt uit op de oude kloostertuin, die nog steeds de weldadige rust van het klooster uitademt, ook midden in de drukke bruisende stad.

Toelatingseisen/-richtlijnen
MF Basisopleiding of de opleiding van Kate Janke. Basistraining in combinatie met passend werk kan ook (na overleg)

Saskia Nefkens is gezondheidszorgpsychologe, yoga-docente, mindfulness trainer en opleider.

SeeTrue biedt naast deze opleiding in 2014 een 3-daags curriculum training (laagdrempelig) voor kinderen en pubers door Kate Janke (USA) en een 2-daagse opleiding mindfulness en jongeren door David Dewulf (B), schrijver van diversen boeken over mindfulness en jongeren.