logo seetrue opleiding mindfulness

Vervolgopleiding mindfulness Bert Hoogstad / Rob Vincken

In verband met de grote belangstelling voor de vervolgopleiding mindfulness en de beperkte ruimte bij David Dewulf en Trish Bartley, heeft SeeTrue besloten extra vervolgopleidingen in te plannen met Bert Hoogstad en Rob Vincken

Meer informatie over de data in 2016

Blok van 4 dagen met Rob Vincken / Bert Hoogstad
Kosten: 825 euro

Deze vervolgopleiding zal gericht zijn op een verdieping in emoties en gedachten. Als mindfulness trainer hebben we vaak zelf ook wel enige last van onze eigen emoties en gedachten. Door meer zicht op te krijgen op onze eigen emoties en gedachten zijn we beter in staat om onze deelnemers te faciliteren in het omgaan met gedachten en emoties. We zullen in deze vier dagen verschillende werkvormen hanteren om ons te verdiepen in emoties en gedachten. Dit zal voornamelijk gebeuren op een 'ervarende' manier.

De volgende werkvormen zullen hierbij aan bod komen:
- Schaduwwerk door middel van het 3-2-1 proces. Stilstaan bij je eigen gevoeligheden en misschien zelfs je blinde vlekken op een gestructureerde manier.
- Omgaan met lastige gedachten middels het proces van de IBSR (de Inquiry Based Stress Reduction). De IBSR is de cognitief gedragstherapeutische uitwerking van 'The Work' van Byron Katie.
- Omgaan met lastige (traumatische) gevoelens door middel van 'Mindful Exposure', een methode die ontwikkeld is door Ger Schurink.

Deze vervolgopleiding zal ook bijdragen tot een verdieping van sessie 5 en 6 van de MBCT, waarin het thema ook omgaan met gedachten en emoties is.

Er zal regelmatig gewerkt worden in tweetallen en in kleine groepjes.

De methodes die gebruikt worden zullen ook worden toegelicht in hun bruikbaarheid als themadagen als vervolg op de 8 weekse MBCT.