logo seetrue opleiding mindfulness

Vergoeding zorgverzekeraars

vergoeding zorgverzekeraars SeeTrue-opleidingenDe VMBN is erin geslaagd om met een aantal zorgverzekeraars (VGZ, Univé, Umcz, IZA Gezond Samen en IZA Overig) afspraken te maken over het vergoeden van de mindfulness training voor mensen met een burn-out vanuit de aanvullende verzekering. Hierdoor wordt mindfulness nog toegankelijker. Dit is alleen mogelijk voor mensen die VMBN categorie 1 gecertificeerd zijn. SeeTrue is door de VMBN erkend als opleider tot categorie 1.

 


Om hiervoor in aanmerking te komen moet men lid zijn van de VMBN en categorie 1 gecertificeerd zijn (voor de exacte tekst van de mededeling van de VMBN zie beneden). Daarnaast dient er sprake te zijn van een verwijzing van huisarts of bedrijfsarts. De vergoeding zou 350 euro gaan bedragen.

Met het 'lange traject-certificaat' van SeeTrue (vanaf 2012) komt men in aanmerking voor een categorie 1 certificering van de VMBN.

SeeTrue heeft in verband met deze ontwikkelingen haar opleidingsaanbod uitgebreid zodat er meer mogelijkheden zijn om voor het 'lange traject' gecertificeerd te worden. Daarnaast heeft SeeTrue besloten om soepel om te gaan met verzoeken om betaling in termijnen.

Informatie over 'het lange traject' kun je hier vinden....