• Vervolgopleiding Mindfulness. Mindfulness opleidingen voor professionals,. Word mindfulness trainer met SeeTrue, dé opleider in mindfulness

  Vervolgopleiding Mindfulness

Word mindfulness trainer met SeeTrue, opleider in mindfulness

De vervolgopleiding tot mindfulness trainer is bedoeld voor mindfulness trainers die de basisopleiding tot mindfulness trainer afgerond hebben. De vervolgopleiding bestaat uit twee vierdaagse opleidingen die worden verzorgd door resp. Trish Bartley en David Dewulf.
Ze starten op verschillende momenten in het jaar.

Voor certificering van het 'lange traject' zijn beide vervolgopleidingen verplicht.

Online vervolgopleiding met David Dewulf

David Dewulf vervolg opleiding mindfulness
Online: lopende trainng

Data: 14, 15 oktober, 10 en 11 november 2020
Tijd: 9.30 - 17.00 uur
Deze opleiding vindt online plaats.
Kosten: 4 dagen vervolgopleiding 825 euro

Over David Dewulf

David Dewulf van het Instituut voor Aandacht & Mindfulness uit Gent, is arts en is schrijver van een aantal boeken over mindfulness, waaronder 'Jezelf accepteren met mindfulness', 'Mindfulness, een pad van vrijheid', 'Mindfulness Werkboek' en 'Mindfulness voor jongeren: Een stappenplan voor hulpverleners'.

David heeft zijn eigen mindfulness instituut in Gent (B).

Thema's David
 • structuur en opbouw van een emotionele en mentale ervaringen
 • emoties en mentale formaties en interventies op verschillende niveaus
 • belichaamde communicatie
 • gebruik van beelden en verbeelding, valkuilen
 • gebruik van taal in mindfulness meditatie, valkuilen
 • kunst van het benoemen van valkuilen
 • omgaan met mentale patronen
 • de gevoelstoon
 • omgaan met vermoeidheid en mentale agitatie
 • acceptatie als vaardigheid en beperkingen.

Bij deze vervolgopleiding horen opdrachten.
Deze opdrachten worden tijdens de opleiding besproken en kunnen na afloop van de opleiding worden ingeleverd waarna het certificaat verstrekt wordt.

Online vervolgopleiding met Trish Bartley

Nieuwe data volgen

Kosten: 4 dagen vervolgopleiding 825 euro

Over Trish Bartley

Trish Bartley is verbonden aan het centrum voor mindfulness van de Bangor University in Wales (UK).

Trish heeft: 'Mindfulness Based Cognitive Therapy for Cancer; Gently Turning Towards' geschreven en is op dit moment bezig met het schrijven van een boek over het groepsproces binnen mindfulness.

Thema's Trish
 • het groepsproces binnen de mindfulness training
 • verdieping in het proces van inquiry
 • verdiepen van eigen oefening
 • verdiepen van vaardigheden in het begeleiden van oefeningen.

Deze vervolgopleiding wordt in het Engels begeleid. Wel kan er geoefend worden in het Nederlands. Deze module wordt begeleid door Trish, een van de opleiders van SeeTrue.

Specificaties mindfulness vervolgopleiding

 • Studiebelasting

  In totaal 52 uur, waarvan 26 contacturen
 • Kosten

  4 dagen vervolgopleiding 825 euro

 • Vereisten

  Hbo-niveau en afgeronde basisopleiding tot mindfulness trainer
 • Advies

  Voor deze opleiding wordt geadviseerd minimaal een eigen mindfulness training gegeven te hebben (anders is het raadzaam om een training te starten gelijk met de opleiding).
Mogelijkheden om je verder te verdiepen als mindfulness trainer

Mogelijkheden om je verder te verdiepen als mindfulness trainer

Het is mogelijk jezelf verder te verdiepen als mindfulness trainer door specialistische mindfulness opleidingen te volgen, gericht op een specifieke doelgroep. Voorbeelden hiervan zijn: mindfulness en kinderen, mindfulness en eten, mindfulness en werk, etc.

Het is ook mogelijk om opleidingen te volgen die aanvullend kunnen zijn aan de mindfulness zoals de ACT-opleiding, de opleiding Positieve Psychologie en de Compassion Focused Therapie opleiding.

Het deelnemen aan intervisies. Meer informatie over intervisies en supervisie kun je hier vinden. Hiervoor kun je een aanvraag indienen via ons aanmeldformulier.

Het bezoeken van mindfuness trainingen van collega's of het samen met een andere trainer trainingen verzorgen.

Reacties op de vervolgopleiding van Trish Bartley

Hele mooie training, waarin je merkt dat mindfulness een ambacht is. Een vak met vele aspecten en veel van die aspecten heb ik hierin geleerd en werd ik gemotiveerd verder te ontwikkelen. Echt een aanrader. Online deed voor mij geen afbreuk aan de kwaliteit v/d training. Well done Trish!
(Opleiding d.d. 16 september t/m 20 september 2020 Online)

Meer van SeeTrue

ACT opleiding

De basisopleiding tot ACT trainer richt zich op het ontwikkelen van jouw vaardigheden tot de unieke ACT facilitator die je in je hebt. Acceptance and Commitment Therapy (ACT) behoort tot een nieuwe, veelbelovende ontwikkeling in de (cognitieve) gedragstherapie. ACT is een bewezen effectieve vorm van therapie, die gebruikt kan worden bij onder andere burn-out, angst, en depressieve klachten. ACT is echter geschikt voor veel meer dan dat. In een ACT-traject kijk je namelijk hoe je je leven zinvol kunt invullen ondanks de onvermijdelijke moeilijke dingen in het leven. Zodat je een waardevol leven kunt leiden.

Positieve psychologie

De opleiding “positieve psychologie” is bedoeld voor trainers, coaches en therapeuten. Wij leiden mensen op om de vele technieken, meetinstrumenten en strategieën die de positiviteitspsychologie rijk is te gebruiken in hun eigen werkveld. De positieve psychologie opleiding is een praktische opleiding waarin veel geoefend wordt met verschillende oefeningen en technieken. Daarnaast biedt de opleiding een diepgaand inzicht in de psychologische theorieën en processen die ten grondslag liggen aan deze technieken en interventies.

Now Children

Now Children is een nieuw samenwerkingsverband tussen SeeTrue en Kate Munding om kinderen en mindfulness samen te brengen!