Over SeeTrue mindfulness opleidingen

 

SeeTrue, jouw gids in Mindfulness

Wij zijn SeeTrue, opleider in mindfulness

SeeTrue organiseert toegankelijke mindfulness opleidingen omdat het nodig is

SeeTrue verzorgt sinds 2008 mindfulness opleidingen. Met het laagdrempelig aanbieden van mindfulness opleidingen en trainingen wil SeeTrue een bijdrage leveren aan meer bewustwording van de mens.

Mindfulness is voor SeeTrue dan ook niet alleen 'een handige tool in tijden van stress' of een 'compacte eenvoudige meditatie methode' of een 'effectieve behandelmethode voor psychische klachten'. Hoewel mindfulness haar waarde hierin zeker bewezen heeft, ervaren wij daarnaast een urgentie om mindfulness breder en laagdrempeliger te verspreiden.

Leren leven in het moment, ruimte makend voor dat wat er speelt en het cultiveren van verbinding en vriendelijkheid (mindfulness) is wat de wereld op dit moment hard nodig heeft en kan misschien zelfs gezien worden als onze volgende grote evolutionaire stap.

Wij bieden daarom basisopleidingen mindfulness aan in allerlei vormen om mindfuness zo toegankelijk mogelijk te maken. Daarnaast biedt SeeTrue ook intensieve vervolgtrajecten en opleidingen voor speciale doelgroepen aan.

Inmiddels heeft SeeTrue meer dan 2000 coaches, (psycho)therapeuten, trainers en andere professionals opgeleid. 

Hoe doen wij dat?

Wij verzorgen trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness, acceptance and commitment therapie (ACT), positieve psychologie en compassie om te gebruiken in je persoonlijke leven, therapie, training, coaching, de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven. Onze mindfulness trainingen volg je op meer dan 25 locaties door heel Nederland en onze opleidingen worden gevolgd door een breed scala aan professionals zoals trainers, coaches, therapeuten en psychologen, maar ook door andere professionals die de specialisaties integreren in hun werkveld of in hun dagelijks leven.

SeeTrue opleidingen

SeeTrue heeft een heel scala aan opleidingen op het gebied van Mindfulness, Acceptatie, Compassie en Positieve Psychologie voor therapeuten, coaches en trainers binnen en buiten de gezondheidszorg. Ben je dus op zoek naar een geaccrediteerde mindfulness opleiding om mindfulness trainer te worden? SeeTrue biedt al sinds 2008 geaccrediteerde opleidingen aan om mindfulness te gebruiken in coaching, therapie, training, onderwijs of bedrijfsleven. 

SeeTrue trainingen

In meer dan 25 plaatsen in Nederland biedt SeeTrue mindfulness trainingen aan. Daarnaast worden er ook mindfulness vervolgtrainingen aangeboden: ACT-trainingen en specialistische mindfulness trainingen aangeboden op verschillende plaatsen in Nederland.
Voor het bedrijfsleven heeft SeeTrue ook een aantal verschillende trainingen ontwikkeld, waaronder mindfulness trainingen gericht op hantering van stress op het werk en mindfulness en leiderschap.

De basisopleiding tot mindfulness trainer

De basisopleiding tot mindfulness trainer leidt op om mindfulness trainingen te geven in de MBCT / MBSR traditie (mindfulness based cognitive therapy en mindfulness based stress reduction). Wil je je als professional na de basisopleiding tot mindfulness trainer verder verdiepen, volg dan ook de vervolgopleiding. Ook biedt SeeTrue themadagen en speciale opleidingen aan. Doe je de basisopleiding en de vervolgopleidingen, dan ben je eigenlijk al aardig op weg in het zogenaamde 'Lange Traject'. Het 'Lange Traject' is erkend door de VMBN. De VMBN is de beroepsvereniging voor specialisten op het gebied van Mindfulness-based Programs. Je bent dan optimaal opgeleid tot mindfulnesstrainer en gecertificeerd om mindfulness trainingen te geven aan cliënten met stress gerelateerde klachten. De erkenning van de VMBN categorie 1 leidt tot vergoeding van onder meer de VGZ (onder bepaalde voorwaarden).

Opleiding tot mindfulness trainer bij SeeTrue betekent...

7 dagen of 14 avonden

Kleine groepen

> 2000 tevreden deelnemers

€ 1350

Geaccrediteerd

Aanbod SeeTrue Mindfulness Opleidingen

Word gecertificeerd mindfulness trainer

Schrijf je nu in voor één van de mindfulness opleidingen van SeeTrue en word ook expert in aandacht!

Het Lange Traject

Certificaat 150 uurs mindfulness opleiding

Certificaat 150 uurs mindfulness trainer opleiding

Het lange traject (150 uur) Mindfulness opleiding is erkend door de VMBN en geeft toegang tot vergoeding van de mindfulness training door een aantal zorgverzekeraars onder bepaalde voorwaarden.

Een mindfulness trainers-opleiding bij SeeTrue betekent...

Accreditatie en certificering Mindfulness Opleiding

De mindfulness basisopleiding is geaccrediteerd door o.a. beroepsverenigingen voor gezondheidszorgpsychologen, psychologen, cognitieve gedragstherapeuten, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, POH GGZ, coaches en vaktherapeuten.

Bij SeeTrue krijg je een certificaat voor het onderdeel dat men afgerond heeft, zoals bijv. een certificaat basisopleiding mindfulness, maar ook van een themadag, specialisatie of workshop krijg je een certificaat. Daarnaast bestaat er het certificaat 'Lang Traject', het certificaat voor de complete 150-uurs opleiding. Heb je deze opleiding afgerond, dan ben je erkend door de beroepsvereniging VMBN.

Het certificaat basisopleiding mindfulness geeft samen met een HBO vooropleiding toegang tot certificering door de beroepsvereniging VVM.

Mindfulness trainersopleiding bij jou in de buurt

SeeTrue verzorgt basisopleidingen mindfulness op verschillende locaties in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Den Bosch, Nijmegen, Eindhoven en Maastricht.

Belastingdienst betaalt mee!

De investering in onze opleidingen is in veel gevallen aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Je voordeel hangt af van het belastingtarief waarin je valt. Hoe hoger het tarief hoe groter je voordeel. Ook andere kosten zoals reis- en verblijfskosten die je maakt voor onze opleidingen zijn vaak aftrekbaar.

CRKBO-keurmerk

SeeTrue voldoet aan de eisen van het Centraal Register Kortdurende Beroepsopleidingen (CRKBO).

Maatwerk

SeeTrue mindfulness opleidingen zijn modulair opgebouwd. Dat geeft de mogelijkheid om een geheel eigen traject te volgen. Je kan ook kiezen voor het 'Lange Traject', waarbij je een vaster traject volgt met minder keuzevrijheid dat leidt tot een VMBN-certificering.

Toegankelijk

Om te kunnen starten met de basisopleiding mindfulness heb je een afgeronde HBO opleiding of gelijkwaardig niveau. Daarnaast vraagt de opleiding een persoonlijke verbinding met meditatie en/of mindfulness beoefening.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen en wil je meer weten over Minfulness Opleidingen? Kijk of je hier je antwoord kunt vinden!

Thuis mediteren? Doe thuis mee aan de online meditaties

Online

Veel mensen willen nu leren mediteren. Het liefst samen. Én op afstand! Overal komen whatsappgroepjes van de grond met mensen die graag samen aan mindfulness doen en samen afspreken om tegelijkertijd te mediteren. Het geeft verbinding!

Op deze pagina vind je mindfulness oefeningen en online meditaties. Wil je specifieke geleide meditaties luisteren, dan kan dat ook! Stuur ze gerust door naar je vrienden! Samen mediteren is fijn en mooi.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten mindfulness oefeneningen, waaronder online meditaties, mindfulness bodyscans en yoga, een vorm van mindful bewegen. Met een mindfulness bodyscan oefen je in aandacht voor je lichaam, zodat je in contact komt met je lichaam. Je wordt je in het hier en nu gewaar van je lijf en oefent in bewustzijn in het hier en nu. Een fijne manier van mindfulness beoefenen en je te trainen in mindfulness!

Wil je meer weten over mindfulness, kijk dan op de pagina Wat is mindfulness?

Thuis mediteren? Doe thuis mee aan de online meditaties

Expert in Mindfulness

Sinds 2008 meer dan 2000 trainers opgeleid

Geaccrediteerd en gecertificeerd

Wij zijn SeeTrue

SeeTrue, voor aandacht, verstilling en bezinning