• Mindfulness opleidingen voor professionals,. Word mindfulness trainer met SeeTrue, dé opleider in mindfulness

    Certificering en accreditatie

Certificering en accreditatie mindfulness opleidingen tot mindfulness trainer

Basisopleiding

Erkenning en accreditatie van de basisopleiding mindfulness trainer

  • De Mindfulness basisopleidingen zijn door beide beroepsverenigingen, het VMBN en VVM, erkend
  • Onze Mindfulness basisopleidingen zijn ook geaccrediteerd en erkend door POH-GGZ, VGCT, FGzPT, NIP ELP Herregistratie, NIP A&O/A&G, Registerplein, NOBCO, V&V en Register Zorgprofessionals, Verpleegkundig Specialisten Register,  SKB-C en Register Vaktherapie. Klik hier voor de lijst met accreditaties voor de basisopleiding tot mindfulness trainer.

Er komen regelmatig accreditaties bij of zijn in aanvraag. Soms valt er ook een af. Check daarom steeds de actuele lijst met accreditaties.

Als je een bepaalde accreditatie nodig hebt of als je vragen hebt over erkenning dan neem voor aanvang van de opleiding contact met ons op. Meer informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vervolgopleiding en het lange traject

Certificering Lange Traject Mindfulness trainer

Naast de basisopleiding, is er het 'Lange Traject'; een uitgebreid certificeringstraject, waarbij deelnemers naast de basisopleiding nog een vervolgtraject volgen. Het 'Lange Traject' (150 uur) is erkend door de beroepsvereniging VMBN en geeft toegang tot vergoeding door een aantal zorgverzekeraars onder bepaalde voorwaarden.

De uitgebreide opleiding mindfulness 'Lange Traject' is oorspronkelijk opgezet ter verdieping. Deze opleiding is uitgegroeid tot een uitgebreid vervolgtraject dat afgestemd is op de vereisten voor een categorie 1 trainer van de VMBN. Het betreft een totaalpakket van meer dan 30 dagen opleiding. De opleiding is modulair opgebouwd. Je kunt zelf het tempo bepalen en ook de volgorde (na de basisopleiding). De 4 keuzethemadagen geven de mogelijkheid om zelf een verdieping te kiezen. 

Online opleiding volgen

De mogelijkheid opleidingen online te volgen is door het VMBN door middel van de dispensatieregeling voor digitaal onderwijs, ivm de COVID-19 situatie, verlengd tot 31 december 2022. 

Dit betekent dat mindfulness opleidingen, themadagen en retraites door trainers in opleiding online gevolgd kunnen worden en meetellen in het “Lange Traject" voor de registratie tot categorie 1-trainer.

Erkenning door het UWV

SeeTrue is een door de UWV erkende opleider. Vanuit het UWV worden ACT en Mindfulness opleidingen ingekocht om klanten van het UWV bij hun werk of opleiding te ondersteunen (Re-integratie, ziekte of handicap).

Nieuw van het UWV: 
‘Tijdelijke regeling aanvullende crisis dienstverlening COVID-19’. 
Vanaf medio augustus kun je als klant van het UWV, mocht je binnen 4 maanden werkloos raken, gebruik maken van deze tijdelijke regeling voor het inkopen van scholingsdiensten. Misschien kun je van een van deze mogelijkheden gebruik maken. Neem contact op met je arbeidsdeskundige en bespreek dit.

Wat is de VMBN?

De Mindfulness basisopleidingen zijn door beide beroepsverenigingen, het VMBN en VVM, erkend.

De Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland (VMBN) is een beroepsvereniging voor trainers die zijn opgeleid in het geven van Mindfulness-based Programs (MbP’s). De meest bekende van deze geprotocolleerde programma’s zijn de achtweekse trainingen Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT).

Lidmaatschap van de vereniging vereist een opleiding tot mindfulnesstrainer. Dit móet een door de VMBN geaccrediteerde mindfulnessopleiding zijn. Onze basisopleiding tot mindfulness trainer is een geaccrediteerde mindfulness opleiding.
Kies je ervoor om de vervolgopleiding te doen en voldoe je aan alle eisen van het Lange Traject, dan kom je in aanmerking voor de registratie tot categorie 1-trainer.

Met deze beroepseis wil de VMBN garant staan voor de bescherming van het vak van mindfulnesstrainer en de professionele uitvoering ervan.

VMBN mindfulnesstrainers:

  • zijn geschoold aan een door de VMBN geaccrediteerde opleiding voor Mindfulness-based Programs
  • hebben kennis van theorie en praktijk van het mindfulness-trainerschap
  • werken vanuit de basis van hun eigen beoefening
  • volgen na- en bijscholingen om zich professioneel te blijven ontwikkelen

Wat is de VVM?

De Mindfulness basisopleidingen zijn door beide beroepsverenigingen, het VMBN en VVM, erkend.

De VVM certificeert haar leden als zij dit wensen. Zij ontvangen de kwaliteitskeur ‘Mindfulness Professional’ welke aangeeft dat zij voldoende zijn opgeleid om door de VVM erkende programma’s over te dragen of in te zetten. Ook wordt bij de certificering gekeken naar andere aspecten zoals het voldoen aan de binnen de VVM geldende Erecode. Certificering staat open voor hen die een opleiding gedaan hebben die voldoet aan de eisen van de VVM. De bekendste opleidingen zijn Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitieve Therapy (MBCT) maar inmiddels zijn er ook andere mindfulness based programma’s (MBP’s) ontwikkeld voor specifieke doelgroepen of omstandigheden. Professionals kunnen zich ook voor deze MBP’s laten certificeren, mits hun opleiding door de VVM is erkend.

Voor de gecertificeerde en MCT/MBSR-leden geven een aantal zorgverzekeraars vergoeding aan de deelnemers van de training.

Disclaimer accreditatie van de opleidingen

Eisen en normen van de diverse beroepsverenigingen en accrediterende instanties worden echter regelmatig bijgesteld. Wij hebben hier niet altijd grip op en soms is de accreditatie nog niet binnen terwijl de opleiding wel al gepland is. Heb je een bepaalde accreditatie voor je werk of beroep nodig dan kun je het beste vooraf informeren hoe de stand van zaken is met betrekking tot die specifieke accreditatie.

Certificering en accreditatie mindfulness opleiding van SeeTrue Maastricht

Opleiding tot mindfulness trainer bij SeeTrue betekent...

Kort en lang traject

Kleine groepen

> 2000 tevreden deelnemers

€ 1150 tot € 1350

Geaccrediteerd

UWV erkend leerbedrijf

Expert in Mindfulness

Sinds 2008 meer dan 2000 trainers opgeleid

Geaccrediteerd en gecertificeerd

Wij zijn SeeTrue

SeeTrue, samen mindfulness
Word ook gecertificeerd mindfulness trainer met SeeTrue Mindfulness opleidingen