• Opleiding tot compassietrainer - Mindfulness opleidingen voor professiona. Word mindfulness trainer met SeeTrue, dé opleider in mindfulness

Basisopleiding tot compassietrainer - MBST (Mindfulness Based Self-compassion Training)

Zowel de basisopleiding als de vervolgopleiding tot compassietrainer tellen mee als 1 keuzedag binnen de Lange Traject-opleiding. Deze opleiding kun je overigens ook volgen als mindfulness trainer of professional als je (nog) niet kiest voor het "Lange Traject".

Zelfcompassie wint steeds meer aan belang als aanvulling op mindfulness. Met een training zelf-compassie kun je een mooi vervolg aanbieden op de training mindfulness. Wil jij mensen helpen in hun verdere zoektocht en persoonlijke ontwikkeling en hen als individu laten openbloeien? SeeTrue biedt jou de mogelijkheid aan om coach te worden in Compassie.
De training MBST (Mindfulness Based Self-compassion Training), vol oefeningen en meditaties, leert om dieper geluk te ontdekken en om te gaan met de stormen van het leven.

Specificaties online basisopleiding tot compassietrainer
Data
nieuwe data volgen
Locatie
Online
Tijd
4 dagen van 9.30 - 17.00 uur
Opleider
David Dewulf
Kosten
825 euro
Vereiste vooropleiding
Ervaring met mindfulness of gelijkaardig
Aanbevolen literatuur
'Zelfcompassie in training en therapie', David Dewulf
Studiebelasting
Opleidingsbijeenkomst 28 uren
Lange Traject
Telt mee voor 1 keuze-themadag in het Lange Traject.
Opleiding tot compassietrainer david dewulf

De opleider: David Dewulf

David Dewulf van het Instituut voor Aandacht & Mindfulness uit Gent, is arts en is schrijver van een aantal boeken over mindfulness, waaronder 'Jezelf accepteren met mindfulness', 'Mindfulness Werkboek' en 'Mindfulness voor jongeren: Een stappenplan voor hulpverleners'.

Wat centraal staat in deze online basisopleiding tot compassietrainer

De training MBST (Mindfulness Based Self-compassion Training), vol oefeningen en meditaties, leert om dieper geluk te ontdekken en om te gaan met de stormen van het leven.

Centraal daarbij staat onze eigen beste vriend worden. Een belangrijke steun, want het leven is niet altijd even gemakkelijk. En als we niet kunnen thuis komen bij onszelf, waar kunnen we dan wel thuiskomen?

De traning nodig ons uit om te leven vanuit de 4 hartkwaliteiten: liefdevolle vriendelijkheid, compassie, medevreugde en gelijkmoedigheid. Samen met dankbaarheid, compassievoll optimisme, waardegericht leven en vergeving ligt dit aan de basis van leven met heartfulness.

4 daagse Basisopleiding compassietrainer

In deze basisopleiding tot compassietrainer ga je onderzoeken en zelf ervaren wat compassie is en voor jou betekent. Je maakt tijdens dit proces kennis met de verschillende componenten van zelfcompassie en compassie, de inhoud van de compassietraining en de oefeningen.

Je verdiept zodoende je eigen proces en leert je met tal van oefeningen en inzichten hoe je deelnemers te trainen. 

Tijdens de opleiding oefen je onder leiding van David Dewulf en ga je ook zelf aan de slag met de oefening samen met de medecursisten. Gedurende het leerproces wordt voortdurend gereflecteerd op je eigen ervaringen en hoe het geleerde in de praktijk te brengen als compassietrainer.

Na afloop van de basisopleiding kun je een compassietraining van 4 sessies of 2 volle dagen verzorgen. Je krijgt hiervoor alle materialen en hand-outs aangereikt.

Inhoud van de basisopleiding

De vogende thema's krijgen aandacht:

 • Het brein en het vermogen tot geluk;
 • Inzicht in de emotie-regulatiesystemen en het belang voor je welzijn;
 • De 8 heilzame beschermers van het hart;
 • Het zorgsysteem en veerkracht versterken: invalshoeken leren kennen;
 • Milder zijn voor jezelf en je pijn;
 • Omgaan met je innerlijke criticus;
 • Je compassiestem ontwikkelen & het belang erkennen;
 • Je bevrijden uit de gevangenis van boosheid;
 • Zelfvertrouwen versterken;
 • Een humoristisch zelfperspectief aannemen;
 • 4 nieuwe ademruimtes leren toepassen in het leven

De volgende meditaties worden geoefend:

 • Een veilige en rustige haven
 • Liefdevolle vriendelijkheid
 • De compassievolle bodyscan
 • Het goede zien (bij mezelf en anderen)
 • Mijn compassievolle metgezel
 • Het beëindigen van innerlijke strijd 
 • Mijn innerlijke criticus op vakantie
 • Mijn criticus en mijn compassiestem bij een moeilijkheid.

Literatuur: zelfcompassie in training en therapie

Literatuur: zelfcompassie in training en therapie

Verplichte literatuur: 'Zelfcompassie in training en therapie' (David Dewulf).

Nieuw met zelfcompassie?

Literatuur: zelfcompassie in training en therapie

Als je helemaal nieuw bent met zelfcompassie, is het vooraf lezen van hoofdstuk 1 t/m 4 van het boek 'De weg van zelfcompassie' aanbevolen.

Ervaringen met de opleiding

Compassie Basisopleiding 4 maart 2021 t/m 7 maart 2021 Online

Dank voor deze heerlijke vier dagen.
Een geweldige opleiding die uitnodigt om het geleerde door te geven.

Een zeer verrijkende opleiding die me in essentie geraakt heeft. Binnen een veilige omgeving wordt theoretische diepgang gecombineerd met interessante oefeningen, waarbij de vele anekdotes en verhalen zeer ondersteunend werken om alles te begrijpen. Ik ben dankbaar om dit verder te kunnen gaan uitdragen. Merci.

Het was een inspirerende opleiding, zowel voor mezelf als trainster, als voor mij persoonlijk. De lesmethodes en oefeningen waren afwisselend waardoor mijn allertheid goed bleef. Samen oefenen met andere deelnemers en onze gedachten uitwisselen vond ik zeer waardevol.
Ook de mooie doorleefde manier van lesgeven en aansluiten op ons van David motiveerde en inspireerde.

Online deze opleiding volgen, stond mijn groeiproces zeker niet in de weg. De aanpak was zelfs online zeer persoonlijk, iets wat ik op voorhand misschien minder mogelijk had geacht. Top! - An

De meest waardevolle training was voor mij al de Compassietraining en nu mocht ik ook de opleiding tot Compassietrainer volgen. Ik kon er geen genoeg van krijgen en ben zó dankbaar dat ik mijn geleerde lessen nog meer mag verankeren én verspreiden! Dit is wat de wereld mooier kan maken en David Dewulf is een fantastische leraar! - Lisette (Mindfulli)

Eerdere ervaringen met de opleiding

Basisopleiding juni 2020

Ik heb de compassie-opleiding met heel veel genoegen mogen volgen. Ik werd er meer en meer door geïnspireerd. Het heeft mijn proces verder gestimuleerd op het gebied van verzachting en mildheid toestaan bij mezelf. Een dank je wel voor David en de groep mensen waarmee ik deze dagen hebben gewerkt.

De online opleiding tot compassietrainer bracht veel mij inzichten, veel warmte en zachtmoedigheid. Dit en de online mindfulness retraite die ik volg, heeft mij persoonlijk erg ondersteund. De onvoorwaardelijkheid waarmee de opleiding wordt aangeboden geeft me een zeer positief gevoel bij de organisatie van SeeTrue! Dankjewel voor dit alles!!

Vervolgopleiding 23 november 2020

"Een beetje liefde voor jou én een beetje liefde voor mezelf", dit leerde ik dieper verankeren waardoor er meer harmonie komt met mezelf, met mijn omgeving en met de wereld. Voel me nu meer en meer in staat om dit te kunnen doorgeven! Ik ga ermee aan de slag!
Lief

TIP!

4 daagse Vervolgopleiding compassie trainer

In de Vervolgopleiding Compassie ga je nog dieper in op de materie. Deze verdere verdieping van de opgedane kennis uit de basisopleiding leidt tot meer inzicht en verruiming van vaardigheden die je nodig hebt om een training te geven.

In het ontwikkelen van je trainingsvaardigheden raak je steeds meer vertrouwd met het werken met het curriculum en het begeleiden van compassie gerichte oefeningen. 

Na de vervolgopleiding kan je een basistraining compassie aanbieden met 4 extra verdiepende sessies.

Je ontvangt alle materialen en de hand-outs voor de training. 

4 daagse Vervolgopleiding compassie trainer

Opleiding tot mindfulness trainer bij SeeTrue betekent...

Kort en lang traject

Kleine groepen

> 2000 tevreden deelnemers

€ 1150 tot € 1350

Geaccrediteerd

UWV erkend leerbedrijf

CRKBO-kwaliteitskeurmerk-seetrue-mindfulness-opleiding

STAP-budget

SeeTrue, samen mindfulness