• Mindfulness basisopleiding van SeeTrue (MBCT / MBSR) Mindfulness opleidingen voor professionals. Word mindfulness trainer met SeeTrue, dé opleider in mindfulness

  Mindfulness basis-opleiding

Mindfulness basisopleiding: word mindfulness trainer

De basisopleiding tot mindfulness trainer leidt op om mindfulness trainingen te geven in de MBCT / MBSR traditie (mindfulness based cognitive therapy en mindfulness based stress reduction).

Mindfulness basisopleiding: word mindfulness trainer

De basisopleiding vormt een afgerond geheel en biedt een goede basis om mindfulness trainingen te begeleiden. Wel denken wij dat verdere bestudering en beoefening van mindfulness nodig blijft. Hierbij gaan wij er vanuit dat deelnemers vanwege hun verschillende achtergronden en interesses verschillende behoeften zullen hebben aan verdere verdieping. Ons vervolgprogramma bevat dan ook een aantal keuzemodules.

Wij gaan er vanuit dat mensen die mindfulness trainingen gaan verzorgen ook zelf actieve beoefenaars van mindfulness zijn. Binnen de opleiding tot mindfulness trainer zal dan ook veel aandacht besteed worden aan het opzetten of onderhouden van een eigen mindfulness oefenpraktijk.

SeeTrue leidt trainers op om mindfulness trainingen te geven aan mensen met wie men op grond van de vooropleiding kan en mag werken. Kom je bijvoorbeeld uit de onderwijs- of coachingswereld, dan leidt deze opleiding niet op tot het verzorgen van mindfulness trainingen voor mensen met een psychiatrische stoornis. Heb je een ggz-achtergrond dan kun je deze opleiding gebruiken om mindfulness in te zetten binnen de ggz.

 SeeTrue heeft getracht de voorwaarden voor deelneming laag te houden, zodat zoveel mogelijk mensen mindfulness trainer of therapeut kunnen worden.

SeeTrue, expert in mindfulness

SeeTrue heeft sinds 2008 al meer dan 2000 trainers opgeleid!

Reacties deelnemers op de mindfulness basisopleiding

"Wat een ontdekkingstocht was het! Acht weken onderdompe-len in mindfulness was - eerlijk is eerlijk - niet alleen maar mindful. Deze opleiding is een reis in de wereld van mindfulness en een reis in je eigen binnenwereld."  Marieke

Inhoud van de mindfulness opleiding

In de basisopleiding tot mindfulness trainer komen onder andere aan bod:

 • een verdiepende exploratie in de persoonlijke beoefening van mindfulness
 • de structuur en inhoud van het mindfulness programma (MBSR en MBCT) van acht bijeenkomsten
 • oefenen in het begeleiden van mindfulness meditaties
 • oefenen in inquiry, de verdiepende dialoog, onder andere met specifieke voorbeelden
 • trainersperspectief geworteld in eigen oefening
 • reflecties op het mindfulness trainerschap en het verder ontwikkelen van trainerskwaliteiten
 • theoretische achtergronden van mindfulness
 • literatuurstudie
 • afwisselend werken in kleine groepen en plenair.

De opleidingsdagen kunnen beschouwd worden als ‘terugkomdagen’, waarbij een belangrijk deel van het leerproces (literatuurstudie, meditatiebeoefening en -begeleiding) in de tussenliggende periodes ligt. Na afloop van de basisopleiding is het mogelijk en aanbevolen om deel te nemen aan intervisies. Deze worden via SeeTrue kosteloos aangeboden.

mindfulness basisopleiding MBCT
Studie groep mindfulness opleiding basisopleiding mindfulness van Seetrue Mindfulness Based Stress Reduction MBSR accreditatie

Opleiding tot mindfulness trainer bij SeeTrue betekent...

Lang en kort traject

Kleine groepen

> 2000 tevreden deelnemers

€1150 tot €1350

Geaccrediteerd

Mindfulness opleidingen: online, blended en op locatie in verschillende steden in het land

Accreditatie mindfulness basisopleiding en erkenning door de beroepsvereniging

De Mindfulness basisopleidingen zijn door beide beroepsverenigingen, het VMBN en VVM, erkend. 

Onze Mindfulness basisopleidingen zijn ook geaccrediteerd en erkend door de VGCT, het NIP (EL, K&J/OG (NVO), A&O/A&G), FGzPT, Registerplein, de SRVB, Verpleegkundig Specialisten register, LV POH-GGZ en NOBCO (Coaching).

Er komen regelmatig accreditaties bij en soms valt er ook een af.

Als je een bepaald accreditatie nodig hebt of als je vragen hebt over erkenning dan neem voor aanvang van de opleiding contact met ons op.

Mocht je hierover vragen hebben dan neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Word mindfulness trainer met de mindfulness basisopleiding

Tip

Doe van thuis uit mee met de gratis online retraite van Seetrue!

Varianten in de basisopleidingen 

De online mindfulness basisopleiding 

De online basisopleiding is opgebouwd uit 7 online opleidingsbijeenkomsten (3,5 uren). Je bereid je op elke bijeenkomst voor mbv het online programma (teachings, oefeningen en how to's). Na elke opleidingsbijeenkomst volgen er een of meerdere oefengroep sessies  (2,5 uren en 9 in totaal).

Optioneel: 2 extra open oefengroepen

De blended mindfulness basisopleiding 

De Blended basisopleiding is opgebouwd uit 4 fysieke opleidingsbijeenkomsten (7 uren). Je bereid je op elke bijeenkomst voor mbv het online programma (teachings, oefeningen en how to's). Na elke opleidingsbijeenkomst volgen er een of meerdere oefengroep sessies  (2,5 uren, 8 in totaal).

Optioneel: 2 extra open oefengroepen

De locatie mindfulness basisopleiding 

De locatie basisopleiding is opgebouwd uit 7 fysieke opleidingsbijeenkomsten (7 uren). Je bereid je op elke bijeenkomst voor mbv het online programma (teachings, oefeningen en how to's).

Optioneel: 2 extra open oefengroepen

Thuis mediteren? Doe thuis mee aan de online meditaties

Online

Veel mensen willen nu leren mediteren. Het liefst samen. Én op afstand! Overal komen whatsappgroepjes van de grond met mensen die graag samen aan mindfulness doen en samen afspreken om tegelijkertijd te mediteren. Het geeft verbinding!

Op deze pagina vind je mindfulness oefeningen en online meditaties. Wil je specifieke geleide meditaties luisteren, dan kan dat ook! Stuur ze gerust door naar je vrienden! Samen mediteren is fijn en mooi.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten mindfulness oefeneningen, waaronder online meditaties, mindfulness bodyscans en yoga, een vorm van mindful bewegen. Met een mindfulness bodyscan oefen je in aandacht voor je lichaam, zodat je in contact komt met je lichaam. Je wordt je in het hier en nu gewaar van je lijf en oefent in bewustzijn in het hier en nu. Een fijne manier van mindfulness beoefenen en je te trainen in mindfulness!

Wil je meer weten over mindfulness, kijk dan op de pagina Wat is mindfulness?

Thuis mediteren? Doe thuis mee aan de online meditaties

Expert in Mindfulness

Sinds 2008 meer dan 2000 trainers opgeleid

Geaccrediteerd en gecertificeerd

Wij zijn SeeTrue

SeeTrue, samen mindfulness
Word ook gecertificeerd mindfulness trainer met SeeTrue Mindfulness opleidingen